2021-2022 Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu

18 Ocak 2022 Salı

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 9. Maddesi uyarınca 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve yatay geçiş kontenjanı istenilen programlara ait son dört yılın taban puanlarını gösterir tablo ile başvuru takvimi aşağıda yer almaktadır.

*Başvuru ve Değerlendirme Takvimi'ni Görmek İçin TIKLAYINIZ.
B. BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER
1. Öğrenci belgesi
2. Transkript
3. ÖSYM sonuç belgesi (internet çıktısı)
4- ÖSYM yerleştirme belgesi (internet çıktısı)
5. Disiplin cezası almadığını gösterir resmi belge (transkriptinde disiplin cezası ile ilgili bilgi yer almayanlar için)
* Başvuru esnasında sisteme yüklenen evrakların asılları kesin kayıt sırasında istenir.
*Kurum içi Yatay Geçiş Başvurularında Öğrencilerin Uyarma Cezasından Daha Ağır Bir Ceza Almamış Olması Gerekir.
 *Kurum içi aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya farklı puan türüne sahip diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

C. BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ
Başvurular, aşağıda belirtilen tarihlerde on line olarak yapılacaktır. (on line başvuru, başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır.
*Posta ile başvuru alınmayacaktır.
Başvuru Linki İçin Tıklayınız.  (Başvuru tarihleri içerisinde aktif olacaktır.)

Başvuru  Tarihi                    : 07 -  11 Şubat 2022
Değerlendirme Tarihi          : 14 -  15 Şubat 2022
Sonuçların İlanı                    :17          Şubat 2022 ( İlgili Brimlerin Web sayfalarında ilan edilecektir.)
D. KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
Yatay geçişi ilgili yönetim kurullarınca uygun bulunan öğrencilerden kesin kayıt için aşağıda belirtilen belgeler istenir:
1- Yatay Geçiş kayıt formu TIKLAYINIZ
2.Kimlik Kartı fotokopisi
3. Vesikalık fotoğraf ( 2 adet)
4. Ders içerikleri
5. İkinci öğretim öğrencileri kayıt yaptıktan sonra verilecek olan öğrenci numarasıyla Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenim ücretlerini ödeyecektir.
6. İkinci öğretimde kayıtlı olup, birinci öğretim programına başvurabilmek için öğrenim gördüğü programda %10’luk dilime girdiğine dair belge
7.YÖK'ün E.50957 sayılı yazısına istinaden Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge
8.Başvuruda istenilen belgelerin aslı (ıslak imzalı, e imzalı, e- devlet çıktısı,üniversite resmi sitesinden alınan belgeler seçeneklerinden herhangi biri olabilir)

E. KESİN KAYIT TARİHLERİ VE YERİ
1. Kesin Kayıt Tarihleri (Asil Liste)           : 21 - 22 Şubat   2022
2. Kesin Kayıt Tarihleri (Yedek Liste*)     : 23 - 24 Şubat   2022
 (*: Yedek liste ilan edilen programlarda, asıl listeden kayıt yaptırmayanların yerine listedeki sıralamaya göre kayıt yapılır.)

3.  KESİN KAYIT VE YEDEK KAYITLAR  İLGİLİ MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA YAPILACAKTIR.
İlgili Birimlerin İletişim Bilgileri İçin:  TIKLAYINIZ.

KONTENJANLAR VE TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ.