2019-2020 Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu

03 Ocak 2020 Cuma

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 9. Maddesi uyarınca 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve yatay geçiş kontenjanı istenilen programlara ait son dört yılın taban puanlarını gösterir tablo ile başvuru takvimi aşağıda yer almaktadır.

*Başvuru ve Değerlendirme Takvimi'ni Görmek İçin TIKLAYINIZ.
B. BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER
1. Başvuru formu (Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ.
2. Ders içerikleri
3. Transkript aslı
4. Transkriptleri (not belgesi) yabancı dilde olanların Türkçe’ye çevirtilen transkripti
5. Disiplin cezası almadığını gösterir resmi belge
6. ÖSYM Sonuç Belgesi
7. İkinci öğretimde kayıtlı olup, birinci öğretim programına başvurabilmek için öğrenim gördüğü programda %10’luk dilime girdiğine dair belge
8. Konu ile ilgili Üniversitemiz Yönergesinde belirtilen şartlar için TIKLAYINIZ.

*Kurum içi Yatay Geçiş Başvurularında Öğrencilerin Uyarma Cezasından Daha Ağır Bir Ceza Almamış Olması Gerekir.

C. BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ
Başvurular, istenen belgeler tamamlanmış olarak  ilgili meslek yüksekokullarına  yapılacaktır. Eksik belgelerle yapılan başvurular kabul edilmez, değerlendirilmez. İlan edilen koşulları sağlamayan başvurular değerlendirilmeye alınsa bile yatay geçiş talebi ilgili kurullar tarafından uygun bulunmaz.

Başvuru  Tarihi                    : 20 -  24 Ocak 2020
Değerlendirme Tarihi          : 27 -  28 Ocak 2020
Sonuçların İlanı                    : 29         Ocak 2020 ( İlgili BrimlerinWeb sayfalarında ilan edilecektir. )

D. KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
Yatay geçişi ilgili yönetim kurullarınca uygun bulunan öğrencilerden kesin kayıt için aşağıda belirtilen belgeler istenir:

1.Yatay Geçiş kayıt formu için TIKLAYINIZ.
2.Nüfus Cüzdan fotokopisi
3. Vesikalık fotoğraf ( 2 adet)
4. İkinci öğretim öğrencileri kayıt yaptıktan sonra verilecek olan öğrenci numarasıyla Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenim ücretlerini ödeyecektir.

E. KESİN KAYIT TARİHLERİ VE YERİ
1. Kesin Kayıt Tarihleri (Asil Liste)           : 30 Ocak- 03 Şubat  2020
2. Kesin Kayıt Tarihleri (Yedek Liste*)     : 04    -       05 Şubat  2020
 (*: Yedek liste ilan edilen programlarda, asıl listeden kayıt yaptırmayanların yerine listedeki sıralamaya göre kayıt yapılır.)

3.  KESİN KAYIT VE YEDEK KAYITLAR  İLGİLİ MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA YAPILACAKTIR.
İlgili Birimlerin İletişim Bilgileri İçin:  TIKLAYINIZ.

KONTENJANLAR VE TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ.