2020-2021 Merkezi yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş

17 Temmuz 2020 Cuma

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 ve Yükseköğretim Kurulu   Başkanlığının  02.06.2017  tarih  ve  37697   sayılı   yazısı   uyarınca;   başvurular
 01-15 Ağustos tarihleri arasında yapılmaktadır.
Başvurular, 01-15 Ağustos 2020 tarihlerinde on line olarak yapılacaktır. (on line başvuru, başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır.)

*Posta ile başvuru alınmayacaktır.
Uygulama Esaslarına İlişkin YÖK’ün Yazısı İçin TIKLAYINIZ.
 Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1. Öğrenci belgesi
2. ÖSYM sonuç belgesi (internet çıktısı)
3- ÖSYM yerleştirme belgesi (internet çıktısı)
4. Daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığını gösterir belge. (Öğrenci Belgesinde kayıtlanma şekli ÖSYS olarak belirtilen öğrenciler için “Daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığını gösterir belge” yüklemelerine gerek yoktur.)
* Başvuru esnasında sisteme yüklenen evrakların asılları kesin kayıt sırasında istenir.

Not:
1- Başvurular, 01-15 Ağustos 2020 tarihlerinde on line olarak yapılacaktır. (on line başvuru, başvuru takviminde aktif olacaktır.)
*Posta ile başvuru alınmayacaktır.
 2-Öğrenciler yerleştirildikleri yıl itibari ile ÖSYM tarafından uygulanan yerleştirme sıralaması barajı içerisinde olmalıdır. ( Örn. Tıp Fak. 50 bin. )
 Başvuru sonuçları  01 Eylül 2020  tarihinde ilgili birimlerce   ( Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarının Web Sayfalarında ) ilan edilecek olup, kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları aşağıda belirtilen tarih ve yerde yapılacaktır.

Kesin Kayıt Tarihi: 07- 11 Eylül 2020
Kayıtlar  Fakülte,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulların’da yapılacaktır.

İlgili Birimlerin İletişim Bilgileri İçin:  TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1. Yatay geçiş kayıt formu TIKLAYINIZ
2.Kimlik kartı Fotokopisi
3.Fotoğraf (1 Adet )
4-Transkript
5-Ders İçerikleri
6.Harç Ücretinin Ödenmesi İle İlgili Bilgi Kayıt Esnasında Verilecektir. (2. Öğretim Öğrencileri İçin. )
7.YÖK'ün E.50957 sayılı yazısına istinaden Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge
8. Başvuruda istenilen belgelerin aslı (ıslak imzalı, e imzalı, e- devlet çıktısı,üniversite resmi sitesinden alınan belgeler seçeneklerinden herhangi biri olabilir)

NOT:
1-ÖSYM Merkezi Yerleştirme Puanlarına https://www.osym.gov.tr/ web adresinden ulaşılabilir.