2024 DGS KAYIT DUYURUSU

30 Eylül 2024 Pazartesi

2024 DİKEY GEÇİŞ KESİN KAYIT DUYURUSU
İsteyen adaylar e-devlet üzerinden, isteyen adaylar kayıt merkezine gelerek şahsen kayıt yaptırabileceklerdir.
Kayıt tarihleri için tıklayınız.
Şahsen Kayıt Yeri             :  İlgili Fakülte Dekanlıkları ve İlgili Yüksekokul Müdürlükleri
  • Şahsen kayıt yaptırmak isteyenlerin ilgili fakülte/yüksekokula gerekli evraklarla birlikte bizzat başvurmaları gerekmektedir.
  • Zorunlu hallerde noter tasdikli vekaletname ile kayıt yaptırılabilir.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
Kayıt İçin Gereken Belgeler:
  1. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ( Aslı )
  2. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu not belgesi ( Transkript )
  3. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu ders içeriklerini gösterir belge.
  4. E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; Üniversiteye kayıt için gelmelerine gerek yoktur.
  5.  Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin yukarıda istenilen belgeleri 11.10.2024 tarihine kadar  Fakülte Dekanlıklarına / Yüksekokul  Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
  6. 2024 Dikey Geçiş Sınavı Şartlı Kayıt; 2024 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçlarında belirtilen kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2024 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi başlangıcına kadar geçici kayıt yaptırabilmelerine bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine Yükseköğretim Genel Kurulunun 22 Ağustos 2024 tarihli toplantısında karar verilmiştir.
  - Kayıt Formu İçin Tıklayınız.
  - Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.  (Öğrenci bilgi sistemine bilgiler aktarıldığında işlem yapılabilecektir.)